Welkom op de MiniMed Care blog. Hier vind je informatie over diabetes en ervaringsverhalen van andere mensen die ook met diabetes leven. Klik op een van de onderstaande onderwerpen: Diabetes tips & tricks, Lifestyle, Producten en Eten & Drinken.

Insulinepomptherapie: ik kan mijn leven weer leven

Ik heb al heel lang type 1 diabetes (al 37 jaar). In 1982 werd ik ziek. Alle bekende klachten van type 1 openbaarden zich en toch werd de diagnose over het hoofd gezien. Dat had tot gevolg dat mijn lichamelijke toestand erg slecht was op het moment dat ik in het ziekenhuis werd opgenomen. Mijn...
Lees verder

Wereld Diabetes Dag: vrouwen en diabetes

Dit jaar staat Wereld Diabetes Dag in het teken van vrouwen. Betaalbare toegang tot zorg en voorlichting.  Een belangrijke stap is in de strijd tegen diabetes.  
Lees verder

Wat mijn dochter over diabetes moet weten

Aan mijn dochter,   Diabetes is een gecompliceerde ziekte. Er is veel dat je moet weten. Wat is je bloedsuikerspiegel? Wat is een bolus, een basaal, een A1C? Hoe zit het met insulinepompen? Het kan moeilijk zijn om alles bij te houden.  
Lees verder

Diabetes en zwangerschap: meten, meten, en nog eens meten.

“De insulinepomp in combinatie met de Boluswizard heeft het leven voor mij een stuk gemakkelijker en stabieler gemaakt.”- Esther
Lees verder

Diabetes en Koolhydraten tellen

Lees de ervaringen van Esther over haar continue wisselende bloedglucoswaarden tijdens haar zwangerschap.
Lees verder

“Dankzij mijn pomp kan ik gaan en staan waar ik wil.”

Lees dit interview met de heer Boelens (81 jaar, type 2 diabetes). Hij gebruikt sinds twee jaar een insulinepomp.
Lees verder

“We zien Jitze als een gezond ventje” | Interview met Karina, moeder van Jitze

Lees dit interview met de moeder van Jitze. Jitze was 2 jaar en 3 maanden toen bij hem type 1 diabetes werd vastgesteld. “Hij dronk water letterlijk met de kraan open,” vertelt zijn moeder Karina.
Lees verder

Haal jij alles uit je pomp? Over de SquareWave en DualWave bolus

Hoe ga je om met maaltijden die zowel koolhydraten als vetten en eiwitten bevatten die in een verschillend tempo worden verteerd?
Lees verder

Pagina's

Alle informatie op deze website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en is op geen enkele wijze bedoeld ter vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. De weergegeven gebruikerservaringen zijn specifiek voor een bepaalde gebruiker. Het resultaat van de behandeling kan van gebruiker tot gebruiker verschillen. Neem altijd contact op met uw arts over de diagnose en behandeling en zorg dat u het advies van uw arts begrijpt en opvolgt. Medtronic aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid voor letsel of schade van welke aard dan ook, direct of indirect veroorzaakt of waarvan beweerd wordt dat deze direct of indirect veroorzaakt wordt door de informatie op deze website. Bekijk de gebruiksinstructies van het product voor een opsomming van indicaties, contra-indicaties, voorzorgsmaatregelen, waarschuwingen en mogelijke bijwerkingen.

© 2016 Medtronic International Trading Sarl. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze website mag worden gereproduceerd of gebruikt in enige vorm of op enige wijze zonder toestemming van Medtronic International Trading Sarl.
MiniMed,  Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite en CareLink zijn handelsmerken van Medtronic, Inc. en CONTOUR is een gedeponeerd handelsmerk van Ascensia Diabetes Care.