GUARDIAN® REAL-TIME CONTINUE-GLUCOSEMONITORINGSYSTEEM

Het Guardian® REAL-Time-systeem is de voorloper op het gebied van 24-uurs glucosemonitoring en biedt iedereen met diabetes uitgebreide inzichten, vertrouwen en vrijheid. CGM detecteert vier keer vaker gevaarlijk hoge en lage waarden dan alleen vingerprikmetingen1 en kan uw HbA1c-waarden aanzienlijk verlagen in vergelijking met alleen vingerprikmetingen.12345

PAGINA HOOGTEPUNTEN

 • Hoe het Guardian REAL-Time CGM-systeem u kan helpen uw diabetes beter onder controle te krijgen

FUNCTIES:

 • Dankzij de continue weergave bent u voortdurend op de hoogte van uw huidige bloedglucosewaarden
 • Waarschuwingen geven meer inzicht in gevaarlijk hoge en lage waarden en zorgen voor meer gemoedsrust en vertrouwen
 • Comfortabel en compact design

VINGERPRIKMETINGEN VERTELLEN NIET HET HELE VERHAAL

Met alleen een vingerprikmeting kunt u slechts zien wat u bloedglucosewaarde op dat specifieke moment is - stelt u zich eens voor wat u zou weten als u zou zien wat er zich tussen verschillende metingen zou afspelen. Het is alsof u een foto met een film vergelijkt.

Feitelijk komt 60% van lage bloedglucosewaarden helemaal niet aan het licht met vingerprikmetingen.

Met het Guardian REAL-Time-systeem ziet en weet u zoveel meer. U weet niet alleen altijd wat uw bloedglucosewaarde is, u ziet ook in welke richting de trend zich beweegt, maar ook hoe snel dit gaat. Zodra u uw bloedglucosegrenzen nadert, ontvangt u een waarschuwing om in actie te komen. Het Guardian REAL-Time-systeem voert 288 interstitiële bloedglucosemetingen uit per dag, waarmee u 24 uur het vertrouwen hebt. Deze metingen helpen u bovendien begrijpen welke impact eten, lichaamsbeweging en medicatie op uw bloedglucosewaarden hebben. 

DRIE WAARSCHUWINGSNIVEAUS VOOR EXTRA VERTROUWEN

U kunt alle waarschuwingen gebruiken om een extra waarschuwing te ontvangen over aanstaande lage en hoge waarden1:

 • Voorspellende alarmen waarschuwen u 5, 10, 15, 20, 25, of zelfs 30 minuten voordat glucosegrenswaarden bereikt worden. 
 • Daal/stijg-alarmen laten u weten wanneer u bloedglucosewaarden wijzigen - één pijl voor beweging en twee voor een snelle verandering.
 • Laag- en Hoog-alarmen geven aan dat u de ingestelde glucosegrenswaarden hebt bereikt.

EEN SYSTEEM VOOR IEDEREEN

Het Guardian® REAL-Time-systeem kunt u overal mee naartoe nemen, hoe actief uw levensstijl ook is. De monitor is klein, comfortabel en gemakkelijk te dragen — aan uw riem, in uw broekzak of onder uw kleding. De glucosesensor is dezelfde sensor die gebruikt wordt bij alle Medtronic CGM-systemen - deze is gemakkelijk in te brengen en kan maximaal 6 dagen gedragen worden. Deze sensor is gekoppeld aan de kleine, discrete en waterdichte MiniLink™ REAL-Time-zender* en stuurt de sensorglucosegegevens draadloos om de monitor elke 5 minuten te actualiseren.

Of u nu een insulinepomp gebruikt of niet, u kunt het gebruik van een Guardian® REAL-Time-systeem overwegen als u:

Minimed 640G-insulinepomp op het lichaam van een volwassene

 • Extra informatie nodig hebt over hoge en lage waarden  
 • Te maken hebt met een verlaagd hypoglykemiebewustzijn 
 • Uw diabetes beter onder controle wilt krijgen
 • Zwangerschapsdiabetes hebt  
 • Diabetes hebt en zwanger bent of wil worden
 • Verhoogde HbA1c-waarden hebt en te maken hebt met ernstige hypoglykemie waarbij u hulp nodig hebt van een ander persoon

 

 

 

 

Het Guardian™ REAL-Time-systeem is bedoeld voor alle patiënten met type 1 of of type 2 diabetes. Het is een uitgebreid getest systeem dat zich bewezen heeft* en al jaren populair is bij zowel ziekenhuizen als individuele gebruikers. Deze populariteit heeft te maken met de compactheid, de compatibiliteit met andere Medtronic-producten, de geschiktheid voor alle gebruikers en voornamelijk met de ondersteuning van Medtronic, het meest ervaren bedrijf op het gebied van CGM-technologie.

 

REFERENCER

 • 1 Kaufman FR, et al. Diabetes Care. 2001;24(12):2030-2034.
 • 2 Ludvigsson J, et al. Pediatrics. 2003;111(5 pt 1):933-938.
 • 3 Deiss D, et al. Diabetes Care. 2006; 29(12):2730-2732.
 • 4 Bode BW, et al. Diabetes Res Clin Pract. 1999;46(3):183-190.
 • 5 Pitzer KR, et al. Diabetes Care. 2001;24(5):881-885.
 • *Hoewel de Guardian REAL-Time-systeemmonitor waterdicht en beschermd is tegen spatwater en incidenteel onderdompelen, raadt Medtronic Diabetes het af om een Guardian REAL-Time-monitor opzettelijk onder te dompelen in water.
 • **De MiniLink™-zender is compatibel met het MiniMed® Paradigm® Veo™-systeem en het Guardian REAL-Time CGM-systeem.

Alle informatie op deze website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en is op geen enkele wijze bedoeld ter vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. De weergegeven gebruikerservaringen zijn specifiek voor een bepaalde gebruiker. Het resultaat van de behandeling kan van gebruiker tot gebruiker verschillen. Neem altijd contact op met uw arts over de diagnose en behandeling en zorg dat u het advies van uw arts begrijpt en opvolgt. Medtronic aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid voor letsel of schade van welke aard dan ook, direct of indirect veroorzaakt of waarvan beweerd wordt dat deze direct of indirect veroorzaakt wordt door de informatie op deze website. Bekijk de gebruiksinstructies van het product voor een opsomming van indicaties, contra-indicaties, voorzorgsmaatregelen, waarschuwingen en mogelijke bijwerkingen.

© 2016 Medtronic International Trading Sarl. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze website mag worden gereproduceerd of gebruikt in enige vorm of op enige wijze zonder toestemming van Medtronic International Trading Sarl.
MiniMed,  Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite en CareLink zijn handelsmerken van Medtronic, Inc. en CONTOUR is een gedeponeerd handelsmerk van Ascensia Diabetes Care.