Klantenservice

Ondersteuning voor CareLink™ Personal-software voor uw MiniMed-systeem

Wat is CareLink™ Personal-software?

CareLink Personal is software waarmee u gegevens van uw diabetesapparaten kunt downloaden en de historische gegevens kunt bekijken in de vorm van grafieken, tabellen en rapporten. Met deze rapporten krijgt u meer inzicht in de effecten van de toegediende insulinedoses, uw eetgewoonten, lichaamsbeweging en geneesmiddelen op uw glucoseniveau. Meer inzicht is de sleutel voor een betere diabetescontrole. Als u de verhouding tussen oorzaak en effect ziet in een tabel of grafiek, kunt u beter patronen en problemen opsporen waarmee u de oorzaak van uw hoge of lage bloedglucosewaarden kunt achterhalen. Volg deze koppeling voor meer informatie.

Hoeveel kost de software?

De CareLink™ Personal-software is gratis; u heeft alleen toegang tot internet nodig. U heeft wel een CareLink-USB of de Bayer CONTOURNEXT LINK (2.4) nodig. Neem contact op met de klantenservice van Medtronic voor meer informatie over hoe u de USB kunt verkrijgen.

Welke insulinepompen worden momenteel ondersteund door de CareLink™ Personal-software?

Alle Medtronic Minimed insulinepompen worden momenteel ondersteund door de CareLink Personal-software.

Welke bloedglucosemeters worden momenteel ondersteund door de CareLink™ Personal-software?

Hier vindt u een lijst van bloedglucosemeters die momenteel worden ondersteund door de CareLink Personal-software:

 

Gekoppelde meters

Bayer CONTOUR™ NEXT LINK 2.4
Bayer CONTOUR™ PLUS LINK 2.4
Bayer CONTOUR™ NEXT LINK
Bayer CONTOUR™ LINK
Paradigm Link™-bloedglucosemeter

Bayer

CONTOUR™ XT
CONTOUR™ USB
BREEZE™
BREEZE™ 2
CONTOUR™

Bayer ELITE™-serie

inclusief de volgende compatibele meters:

ELITE™
ELITE™ XL

BD

Logic®

LifeScan

OneTouch® Profile®
OneTouch® Ultra®
OneTouch® Ultra® 2
OneTouch® UltraSmart®
OneTouch® Basic®
OneTouch® FastTake®
OneTouch® SureStep®
OneTouch® UltraMini™
OneTouch® UltraEasy®

Abbott

FreeStyle® Lite®
FreeStyle® Freedom®
FreeStyle® Freedom Lite®
Precision Xtra®
Precision Xceed™
Optium Xceed™
FreeStyle®
FreeStyle® Flash®
FreeStyle® Mini®
FreeStyle® Papillon™ mini

Roche ACCU-CHEK®-serie

inclusief de volgende compatibele meters:

ACCU-CHEK® Active
ACCU-CHEK® Aviva
ACCU-CHEK® Compact
ACCU-CHEK® Compact Plus

 

Starten met CareLink™ Personal

Waar vind ik de CareLink™ Personal-software?

U kunt hier naar de CareLink Personal-website gaan.

Wat heb ik nodig om van start te gaan?

Ga naar de CareLink™ Personal website, klik op 'Sign up now' of 'Nu inschrijven' en maak een CareLink Personal-account aan door de instructies bij de registratie te volgen.

U heeft een CareLink-USB, Contour Next Link of Contour Next Link 2.4 nodig om gegevens te downloaden van uw insulinepomp.

Welke internet-browser kan ik gebruiken?

Deze internet-browsers zijn WEL compatibel met Carelink Personal:

  • Internet Explorer
  • Safari
  • Mozilla Firefox (versie ESR)

Compatibele browsers

Helaas zijn de volgende internet-browsers NIET compatibel aangezien deze Java niet ondersteunen:

  • Google Chrome
  • Edge

Niet compatibele browsers

Gebruik

Hoe kan ik mijn insulinepomp uitlezen?

CareLink™ Personal is geupdate met een nieuwe uploader. Met deze uploader kunt u uw pomp eenvoudig uitlezen zonder gebruik te maken van Java. De uploader dient u eenmalig op uw computer te installeren, waarna u de pomp eenvoudig in een paar stappen kunt uitlezen. Klik hier voor meer informatie en een handleiding. Klik hier voor mee informatie.

Hoelang duurt het om gegevens te uploaden?

Als u regelmatig uploadt (d.w.z. om de twee - vier weken), duurt het uploaden enkele minuten, afhankelijk van hoe vaak u de functies van uw insulinepomp en CGM gebruikt.

Indien u langere tijd niet heeft geupload, dan kan het uitlezen van de insulinepomp wel iets langer duren.

Welk apparaat kan ik uitlezen?

U kunt zowel de insulinepomp alsook de gekoppelde en niet-gekoppelde bloedglucosemeter uitlezen.
Zie ook de lijst met gekoppelde en niet-gekoppelde meters bij "Welke bloedglucosemeters worden momenteel ondersteund door de CareLink™ Personal-software?")
 
  • Als u de insulinepomp gaat uitlezen, selecteer dan ook de insulinepomp in CareLink bij de eerste vraag "Selecteer uw apparaat". Indien u een gekoppelde meter gebruikt, dan zijn alle BG-metingen automatisch doorgestuurd naar de pomp en hoeft u deze niet los uit te lezen!
  • Als u een niet-gekoppelde meter wilt uitlezen, selecteer dan de bloedglucosemeter in Carelink bij de eerste vraag "Selecteer uw apparaat".

 

Hoe kan ik mijn behandelingsrapporten delen met mijn arts of diabetesverpleegkundige?

De CareLink™ Personal-software is zo ontworpen dat het programma kan worden geïntegreerd met de CareLink-software op de computer van uw arts of diabetesverpleegkundige. Uw arts of diabetesverpleegkundige kan de gegevens van uw apparaat downloaden voor uw afspraak en rapporten generen. Dit kan alleen met uw uitdrukkelijke toestemming en persoonlijk wachtwoord van uw CareLink Personal account.

 

Hoe maak ik rapporten?

Selecteer op de pagina Rapporten een rapport in het menu aan de linkerkant van het scherm. Kies de datum of periode voor het rapport en klik op de knop Uitvoeren. Uw rapport wordt als PDF-bestand weergegeven in een apart venster.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

Klik op de koppeling "Wachtwoord vergeten?" in het aanmeldscherm en u krijgt een tijdelijk wachtwoord toegezonden per e-mail. U kunt het tijdelijke wachtwoord 24 uur lang, nadat het is verstrekt, gebruiken om toegang te krijgen tot het systeem; u wordt meteen na het inloggen met het tijdelijke wachtwoord gevraagd om een nieuw wachtwoord te creëren voor gebruik bij latere bezoeken.

Uw tijdelijke wachtwoord wordt naar het emailadres waarmee u zich heeft aangemeld bij Carelink Personal verzonden! Mocht u daar geen toegang meer toe hebben, neem dan tijdens kantooruren telefonisch contact op met ons MiniMed Care Service Team. Zij zullen u meteen voorzien van een nieuw tijdelijk wachtwoord!

Hoe vaak moet ik de software gebruiken?

Regelmatig gegevens uploaden heeft twee voordelen:

Ten eerste gaat het uploaden sneller, omdat er minder gegevens gekopieerd hoeven te worden.

Ten tweede voorkomt u hiaten in uw gegevens in de loop der tijd, omdat het systeem niet meer dan drie maanden informatie kan opslaan. Uw arts of diabetesverpleegkundige kan u advies geven over hoe vaak u de gegevens van uw apparaat moet uploaden. In het algemeen adviseren wij om de 4-6 weken gegevens te uploaden.

Veiligheid

Is mijn medische en persoonlijke informatie veilig?

Medtronic zet zich ervoor in om te garanderen dat al uw persoonlijke informatie vertrouwelijk en beveiligd blijft. Het CareLink-systeem gebruikt Secure Sockets Layer (SSL), een technologie om gegevens te versleutelen, om te garanderen dat de gegevens onleesbaar zijn tijdens de overdracht, net als het systeem voor online bankieren. Uw informatie wordt verwerkt in overeenstemming met de van toepassing zijnde Europese wetgeving inzake gegevensbescherming.

Alle informatie op deze website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en is op geen enkele wijze bedoeld ter vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. De weergegeven gebruikerservaringen zijn specifiek voor een bepaalde gebruiker. Het resultaat van de behandeling kan van gebruiker tot gebruiker verschillen. Neem altijd contact op met uw arts over de diagnose en behandeling en zorg dat u het advies van uw arts begrijpt en opvolgt. Medtronic aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid voor letsel of schade van welke aard dan ook, direct of indirect veroorzaakt of waarvan beweerd wordt dat deze direct of indirect veroorzaakt wordt door de informatie op deze website. Bekijk de gebruiksinstructies van het product voor een opsomming van indicaties, contra-indicaties, voorzorgsmaatregelen, waarschuwingen en mogelijke bijwerkingen.

© 2016 Medtronic International Trading Sarl. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze website mag worden gereproduceerd of gebruikt in enige vorm of op enige wijze zonder toestemming van Medtronic International Trading Sarl.
MiniMed,  Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite en CareLink zijn handelsmerken van Medtronic, Inc. en CONTOUR is een gedeponeerd handelsmerk van Ascensia Diabetes Care.