Het MiniMed-systeem

i-Port Advance – Pijnloos insuline spuiten

Met één prik zelf 3 dagen pijnloos insuline spuiten en voorkom spuitplekken.
Een eenvoudige oplossing bij onder andere prikangst 

Het aanbrengen van de insulinepoort is vrijwel pijnloos1. U kunt gedurende drie dagen meerdere injecties toedienen, zonder dat u voor elke dosering van uw huid moet prikken. U hoeft de i-Port zelfs niet te verwijderen voor dagelijkse activiteiten, zoals douchen en sporten.

 
   

Nu met i-Port Advance™ kan ik weer genieten van het eten omdat ik niet bang hoef te zijn om extra injecties te doen. Zo voel ik me net zoals een iedere andere tiener!

WAAROM DE I-PORT ADVANCE™ - voorkom spuitplekken?

De i-Port Advance™ inbrengen is vrijwel pijnloos en het vermindert het aantal prikmomenten in de huid. Dit voorkomt spuitplekken en wanneer u prikangst heeft helpt de i-Port om het aantal injecties drastisch te verminderen. De i-Port is ook zonder recept verkrijgbaar, maar u kunt het altijd bespreken met uw zorgverlener. 

Met de i-Port Advance:
  • Kunt u insuline spuiten zonder pijn of additionele injecties
  • Hoeft u minder bang te zijn voor de prik
  • Heeft u slechts 10 prikmomenten in plaats van 120 (gebaseerd op basis van 30 dagen en 4x daags insuline spuiten)
  • Kunt u zowel snelwerkende insuline gebruiken als langwerkende insuline.  Injecteer altijd eerst de snelwerkende insuline, wacht één uur en injecteer vervolgens de langwerkende insuline.

The i-port advance kunt u uw  HbA1C VERBETEREN 

In 2009 werd een onderzoek gepubliceerd in ‘Pediatric Diabetes’ waarbij werd geconcludeerd dat het gebruik van een insulinepoort bij kinderen die meerdere injecties nemen, hielp bij het verbeteren van hun bloedsuikerspiegel door hun naleving van de injectietherapie en hun HbA1c werd in een tijdsperiode van zes maanden verlaagd van 9,4% naar 8,5%.2

VINDT U HET NIET FIJN IEDERE DAG TE PRIKKEN OF HEEFT U PRIKANGST?

Veel mensen met diabetes die insuline gebruiken, van jong tot oud, vinden het niet fijn om iedere dag te prikken of hebben prikangst. Geldt dit ook voor u dan is de i-Port Advance geschikt voor u.

Hoe gebruikt u de i-port advance om pijnloos insuline te spuiten?

Aanbrengen is snel en nagenoeg zonder pijn met het ingebouwde inbrengapparaat. De i-Port Advance-insulinepoort hoeft slechts om de drie dagen te worden vervangen. U kunt de poort gebruiken met zowel pennen als spuiten. 

 

iport

 Naalden moeten een lengte hebben van 5 tot 8 mm (3/16 tot 5/16 inch) en 32-28 gauge.

Wat zeggen gebruikers van de i-Port Advance 3?

  • Mijn angst wordt verminderd
  • Comfortabel om te dragen
1. Hanas 2013 [Hanas R. I-Port indwelling catheter alleviates injection pain in children with Diabetes. Pediatr Diabetes. 2013; 14 (Suppl. 18): 114].
2. Burdick, Cooper, Horner, Cobry, McFann, Chase. Use of a subcutaneous injection port to improve glycemic control in children with type 1 diabetes. Pediatric Diabetes 2009: 10: 116-119
3.  Riley D, Raup G. Impact of a subcutaneous injection device on improving patient care. Nurs Manage. 2010;41(6):49–50

Alle informatie op deze website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en is op geen enkele wijze bedoeld ter vervanging van professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. De weergegeven gebruikerservaringen zijn specifiek voor een bepaalde gebruiker. Het resultaat van de behandeling kan van gebruiker tot gebruiker verschillen. Neem altijd contact op met uw arts over de diagnose en behandeling en zorg dat u het advies van uw arts begrijpt en opvolgt. Medtronic aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid voor letsel of schade van welke aard dan ook, direct of indirect veroorzaakt of waarvan beweerd wordt dat deze direct of indirect veroorzaakt wordt door de informatie op deze website. Bekijk de gebruiksinstructies van het product voor een opsomming van indicaties, contra-indicaties, voorzorgsmaatregelen, waarschuwingen en mogelijke bijwerkingen.

© 2016 Medtronic International Trading Sarl. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze website mag worden gereproduceerd of gebruikt in enige vorm of op enige wijze zonder toestemming van Medtronic International Trading Sarl.
MiniMed,  Bolus Wizard, SMARTGUARD, Guardian, Enlite en CareLink zijn handelsmerken van Medtronic, Inc. en CONTOUR is een gedeponeerd handelsmerk van Ascensia Diabetes Care.