Skip to main content

Binnen een week probleemloos van de pen op de insulinepomp

« WeCare Blog | Februari 26, 2018 |
Lifestyle Producten
binnen-een-week2

Eind vorig jaar besloten ‘we’ over te gaan op de pomp. Na verschillende rondes met uitleg in het ziekenhuis en een paar dagen de pomp als proef dragen was het vorige week zover, onze zoon werd aangesloten op de MiniMed 640G.

‘Vooral de eerste dagen zijn intensief,’ werd ons op voorhand gezegd. En dat is waar. Het lijkt in eerste instantie of je weer terug bij af bent. Onze zoon moest zich aan een vastgesteld dieet houden om de basaal te bepalen. Hij moest zowel voor als twee uur na elke maaltijd meten, voor het naar bed gaan en midden in de nacht. We hebben een paar keer (ook ’s nachts) de kinderarts gebeld omdat zijn waardes te laag waren. En wat dacht u van het leren plaatsen van de naald en de extra bezoeken aan het diabetesteam. Het is intensief maar… we zouden het zo weer doen.

Bolus Wizard® van de insulinepomp

Sinds gisteren is de nieuwe KIR bepaald en mogen we de boluswizard gebruiken. Dan gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Uiteraard moeten we de komende weken ook nog twee uur na de maaltijd testen maar we zien nu al zoveel voordelen van de insulinepomp.

Geen bloedsuikerwaardes meer noteren in een boekje maar gewoon de gegevens uploaden zodat de DVK mee kan kijken. Nooit meer uitrekenen hoeveel insuline je moet spuiten maar heel simpel het aantal koolhydraten invoeren op je pomp. Bij een te hoge bloedsuiker niet meer zelf bepalen hoeveel extra insuline je moet toedienen, de boluswizard berekent het voor je aan de hand van de ingestelde grenswaardes.

Ik kan als vader iedereen een MiniMed 640G aanraden. De pomp is via het menu eenvoudig te bedienen. Het vullen van het insulinereservoir en het plaatsen van een nieuwe naald heb je na twee keer ook door.

Mede namens mijn zoon en de andere gezinsleden wil ik Medtronic graag bedanken voor dit prachtige apparaat. Het klinkt bijna als een reclamepraatje maar het is echt welgemeend.

Disclaimer: De standpunten en meningen in dit artikel zijn die van de geïnterviewde patiënt en weerspiegelen niet noodzakelijk de officiële positie of productclaims van Medtronic. Dit artikel is niet geschreven met enige verplichting of verwachting richting de patiënt om producten van Medtronic te gebruiken, te promoten of te kopen. Deze patiëntgetuigenis bevat niet alle noodzakelijke informatie voor de juiste zorg en behandeling van patiënten met diabetes. Voor zorg en behandeling van diabetes wordt u doorverwezen naar uw zorgverlener en of arts. Als zodanig kunnen personen geen beroep doen op de hierin gepresenteerde informatie over een behandelingsprogramma of het behandelen van patiënten met diabetes.